Som Hackathon, l’esdeveniment per les alternatives de mobilitat sostenible
El Tecnocampus va celebrar Som Hackathon 2018, un esdeveniment que va reunir uns 80 estudiants amb el repte de dissenyar, enguany, solucions detinadas a ser alternatives de mobilitat sostenible.
El TecnoCampus, juntament amb l’Ajuntament de Mataró i Som Mobilitat, va celebrar el passat cap de setmana la segona edició del Som Hackathon.
Aquest esdeveniment creatiu té com a objectiu que estudiants, de diferents àmbits i nivells educatius, uneixin els seus coneixements per, conjuntament en equips, solucionar un repte plantejat per la pròpia organització.
Som Hackathon es va iniciar el passat divendres 2 de febrer, des de les 20 a les 23 hores. Aquest primer dia es van rebre als participants, provinents de diferents universitats, de segon de batxillerat cientifico-tecnològic i de cicles formatius de grau superior de tota Catalunya. Es van organitzar els equips i es va presentar el repte que havien de superar, aquest 2018 tenia com a objectiu la construcció d’alternatives per a la mobilitat sostenible.
El dissabte 3 de febrer els participants van poder començar a desenvolupar els seus diferents projectes, treballant amb els seus diferents grups, tots ells buscant que fossin multidisciplinaris. En aquesta jornada, que tenia una durada que anava des de les 9 a les 21 hores, els estudiants també van poder comptar amb mentoratge i suport provinent d’experts en diferents àrees, amb l’objectiu d’enriquir els projectes i solucionar dubtes que poguessin aparèixer.
Finalment, el diumenge 4 de febrer, els estudiants van poder presentar les seves diferents propostes davant del jurat i es va proclamar al guanyador.
El projecte guanyador es basa en una app que registra itineraris que facin els usuaris per un ciutat donant-li punts per incentivar als usuaris a caminar i córrer. L’equip, format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, va obtenir un premi en metàl·lic de 2.000 € i la possibilitat d’entrar a la preincubadora del TecnoCampus.
El segon classificat va ser una aplicació mòbil per aparcar de manera més eficient les zones de càrrega i descàrrega. El tercer premi va anar a parar a una altra aplicació mòbil, aquesta per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic. Ambdues idees van rebre un premi de 500 €.