Skip to main content

5 tendències dels videojocs per 2022

En un món on la tecnologia progressa de manera més ràpida que mai, el sector dels videojocs és un niu de novetats pràcticament setmanals. Aquest 2022 seguirem veient com es potencien nous camps com la realitat virtual, els eSports, o la incorporació dels famosos NFTs.

A continuació us portem les 5 tendències més importants per a aquest 2022 en l’àmbit dels videojocs:

eSports

Els videojocs esportius tornaran a prendre un protagonisme important aquest any, configurant-se en un marc encara més professional. Les audiències en directe, tornejos, lligues, patrocinadors, jugadors assalariats, etc. seguiran en augment, i cada cop s’anirà reduint més la diferència amb els esports tradicionals. I és que els eSports ja generen al voltant de 1000 milions de dòlars anuals, i es projecta que creixin un 100% aquest nou any.

Si t’agradaria ser jugador professional però, has de considerar tant els guanys (sector en més alça que mai) com les despeses (cost de tenir la velocitat d’internet adequada, la millor comercialitzadora de llum, equips necessaris, etc.) que aquesta dedicació pot implicar.

Joc al núvol

Aquest tipus de videojocs ha aconseguit formar grans comunitats internacionals entre jugadors en molt poc temps. Es juga una partida a temps real en un format en línia que s’executa al núvol, sense la necessitat d’emmagatzemar-lo al teu dispositiu, alliberant així molt d’espai. El fet que els jugadors es puguin comunicar entre ells en tot moment, ha generat l’aparició d’una comunitat gamer molt més propera i respectuosa. Normalment aquest tipus de videojocs es juguen en ordinadors o dispositius digitals. Les plataformes del moment són GeForce Now, Xbox Game Pass i PlayStation Now.

Realitat Virtual

Abans de que la realitat virtual s’involucrés en camps tan importants com la medicina o el sector immobiliari, ja era un actiu molt important en el camp dels videojocs. Aquesta tendència arribarà amb encara més força aquest 2022, amb la transformació digital i la demanda per aquests aparells, que disminuirà el preu de la realitat virtual fent-la accessible a molta més gent.

NFTs

Recordem que els NFTs són tokens no fungibles que gràcies a la tecnologia de blockchain permeten associar-se a un arxiu digital que li dóna un valor comercial en línia, amb una dinàmica similar a les criptomonedes.

Aquests renombrats tokens s’estan començant a incorporar als videojocs. El fet que permeten generar diners de formes innovadores (dins del joc es poden comprar o intercanviar articles o generar un comerç digital des de totes les plataformes) és un gran alicient per a les empreses de videojocs.

Per a poder generar aquests algoritmes i emmagatzemar-los, es necessita molta energia (a causa de la potència de processament que necessiten), per això si aquesta tendència acaba creixent fins al punt que s’estima, suposarà importants despeses d’electricitat en les que tots haurem d’estar atents.

Internet 5G

L’internet 5G és vital per a millorar la visualització dels videojocs en línia, així com també la resolució o el dinamisme de cadascun dels dispositius. La tendència que ve és la massificació de l’internet 5G a escala mundial. Així que s’espera que es redueixin els talls dins dels jocs en línia o en els tornejos futurs.

Font: Agencia Servicios de Luz