Skip to main content

El Maresme, primera comarca 100% connectada amb fibra òptica

El Govern i el Consell Comarcal del Maresme han acordat el desplegament a partir de l’any vinent.

El passat 19 de setembre es va presentar l’acord que permetrà que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi l’any vinent a 28 dels 30 municipis de la comarca, i l’any 2020 al 100% del territori. El conveni va ser presentat pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró i el president del Consell Comarcal del Maresme, Jordi Triadó.

Comarca pionera

El conseller Puigneró va destacar la importància d’aquesta notícia, ja que el Maresme “esdevindrà la primera comarca amb tots els seus municipis connectats amb fibra òptica per la Generalitat de Catalunya, després del Barcelonès“.

El mateix conseller ha recordat que el Maresme i Mataró ja van ser pioners el segle passat en el desplegament de la xarxa ferroviària. Pel conseller, “La fibra òptica és el nou tren del segle XXI”. Segons Puigneró, “la fibra òptica és la infraestructura que permet connectar els ciutadans, les ciutats, les persones al món”.

Inversió de 900 mil euros

El total del projecte suposarà una inversió de 900.000 euros pel Govern català. Per tal de fer arribar la fibra òptica al Maresme serà necessari interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura desenvolupada pel Consell Comarcal del Maresme. Es destinaran 760.000 en aquest darrer pas.

Llegeix la notícia de Smart Catalonia>>

Ciberseguretat a Catalunya>>

Durant el 2019, un total de 19 municipis es beneficiaran de l’acord. Un cop instal·lada la infraestructura principal, destinaran 76.000 euros a desplegar la fibra en dos municipis més de la comarca. La fibra s’implantarà a través de les carreteres competència de la Diputació de Barcelona, que també ha signat el conveni.

Inversions TIC a Catalunya

Aquesta notícia complementa les inversions anunciades pel Govern durant les darreres setmanes. Entre les inversions TIC, la tecnologia 5G prendrà un gran protagonisme. El desplegament i desenvolupament d’infraestructures relacionades amb el 5G i la fibra òptica centraran els esforços principals.

Totes les notícies del sector TIC a Catalunya aquí.