Skip to main content
Ciberseguretat a Catalunya

Les empreses dedicades a la ciberseguretat facturen 807 milions d’euros anuals a Catalunya

Analitzem les dades clau que han fet possible el creixement d’aquest sector en l’àmbit català.

Un estudi d’Acció ha analitzat 352 empreses que ocupen quasi 6.000 treballadors. Segons el Departament d’Empresa, el conjunt d’aquestes companyies factura 807 milions d’euros en un sector que registra creixements anuals d’entre el 12% i el 15% a escala internacional.

Amb el títol “Ciberseguretat: Informe Tecnològic”, l’informe mostra dades de gran interès referents al sector. El 95% d’empreses de ciberseguretat a Catalunya són pimes, un 41,5% del total factura més d’un milió d’euros l’any i el 35% exporta els seus productes. Més de la meitat de les empreses estudiades (61%) tenen més de 10 anys d’experiència.

Les dades de creixement donen peu a l’optimisme, però, a què es deu aquest gran desenvolupament?

 

Tendències actuals i de futur

El sector de la ciberseguretat no seria el mateix sense el fort impacte de les TIC en la societat. L’exponencial creixement de tecnologies com el Big Data, les xarxes 5G o l’IoT ha estat bàsic. La popularització de les TIC en l’àmbit empresarial i social fa que la ciberseguretat passi a un primer pla, ja que les dades tractades són cada cop més sensibles i confidencials.

 

Impacte Empresarial

El món industrial és altament vulnerable a atacs cibernètics. El ràpid procés de digitalització empresarial que estan adoptant molts negocis els converteix en víctimes atractives per a ciberdelinqüents de tota mena. L’adaptació de processos relacionats amb la Indústria 4.0 fa que moltes empreses prenguin més precaucions a l’hora de protegir les seves dades.

 

Sectors Clau

Dins l’àmbit empresarial trobem sectors de gran importància per l’economia catalana que han destinat grans recursos a la ciberseguretat. Els sectors que més recursos destinen a la ciberseguretat són els serveis financers i d’assegurances, la salut i l’educació, la indústria, els governs, la mobilitat i el sector de les TIC.

 

Amb aquest informe es posa de manifest l’immens potencial de la ciberseguretat a una Catalunya cada cop més digitalitzada.