Skip to main content
El vehicle es converteix en el nou dispositiu tecnològic de moda.

El vehicle es converteix en el nou dispositiu tecnològic de moda

El vehicle connectat i els cotxes sense conductor són els punts forts d’un MWC on els smartphones han perdut espai.

El sector tecnològic avança constantment i busca sempre la innovació. El cotxe connectat i el vehicle sense conductor són cada vegada menys un futur i més una realitat. El Mobile World Congress d’aquest 2018 és un exemple; el sector dels mòbils està perdent espai i interès. Aquest any totes les atencions van destinades al sector automobilístic; sector que ha anat guanyant espai any rere any en el MWC i que aquest 2018 continua creixent.

El MWC d’aquest any ve carregat de marques de cotxes que presenten, en aquest congrés, seus models més futuristes; però també presenten els projectes que ja són una realitat. L’objectiu de les marques no és mostrar tots els seus nous models, sinó la de mostrar com la tecnologia i la connectivitat es pot unir al vehicle.

La tecnologia 5G es converteix en l’aliada del sector automobilístic. Aquesta cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil permetrà a les marques desplegar realment la conducció autònoma. El 5G permetrà realitzar connexions més ràpides i segures, amb una latència més baixa (4ms). Aquesta tecnologia deixarà que l’internet de les coses es converteixi en una realitat. En el cas dels vehicles que es puguin connectar a la xarxa, aquests, podran enviar i rebre informació de forma més segura i fiable.

És cert que aquesta tecnologia no estarà disponible immediatament; no s’espera que sigui fins 2025 que tothom pugui accedir al 5G. Com tota tecnologia a poc a poc s’anirà imposant i es farà cada vegada més habitual i accessible. Els propers models de moltes marques ja començaran a tenir connexions amb diferents aplicacions que permetran al conductor interactuar amb elements externs i interns al vehicle.

En resum, veiem que el cotxe i l’internet de les coses és la nova tendència del sector tecnològic. L’arribada del 5G permetrà fer més viable i segura la interacció entre dispositius connectats a internet.

Internet de les coses, Mobile World Congress, Sector automobilístic