Skip to main content
L'ús dels telèfons intel·ligents augmenta a Espanya.

L’ús dels telèfons intel·ligents augmenta a Espanya

L’estudi Google Consumer Barometer Report destaca un creixement a l’accés als telèfons intel·ligents i a internet durant els últims quatre anys.

L’ús dels smartphones ha augmentat dràsticament en els últims anys. Aquesta afirmació és la que s’extreu de l’estudi realitzat per Kantar TNS per a Google. L’estudi ha entrevistat a més de 625.000 persones durant cinc anys amb l’objectiu de conèixer els seus hàbits a internet. Els resultats mostren un augment en l’ús d’aquesta tecnologia, que envolta totes les facetes de la vida.

Tot i que fa 28 anys que l’ús d’internet es va començar a popularitzar, a dia d’avui continua creixent. Segons l’informe, s’ha passat d’un 74% a un 85% de població que fa servir diàriament internet en els últims quatre anys. Més enèrgic és l’increment en els telèfons intel·ligents, passant del 60% al 92% en el mateix període de temps.

Espanya és, segons l’informe, un dels països en els quals l’ús d’internet es troba més estès. Els espanyols utilitzem els telèfons intel·ligents, sobretot, per fer recerques relacionades amb el coneixement, el 79%; les xarxes socials, el 68%; i l’entreteniment, el 64%. El nostre ús no només es queda en un dispositiu; de mitjana naveguem per internet a través de 3,2 aparells. L’ús de les dobles pantalles i la creació de continguts adaptables a diferents dispositius és una necessitat per als usuaris.

Les dades que mostra Google en el seu estudi són semblants a les de l’INE (Institut Nacional d’Estadística). L’INE, al seu torn, indica una baixada en la fractura digital relacionada amb el gènere, les dones a 2017 utilitzen internet tant com els homes. En canvi, la fractura digital per edat segueix existint, els grups d’edats de 55 a 64 anys i els de 65 a 74 anys són els més proclius a patir-la i, per tant, són els menys interessats en la vida en xarxa.

En definitiva, internet segueix creixent en usuaris i els smartphones han estat un aliat per arribar a conquerir més llars.

Estudi, Google Consumer Barometer Report, Telèfons intel·ligents