Skip to main content
GENTIC: una aposta decidida per la Formació Professional Dual.

GENTIC: una aposta decidida per la Formació Professional Dual

GENTIC signa amb la Fundació Bertelsmann un acord per promoure la Formació Professional Dual entre els socis.

GENTIC i Alianza per la FP Dual (Fundació Bertelsmann) van signar un acord. L’objectiu d’aquest document –que inclou l’Escola Pia de Mataró com a centre formador– es el de incentivar la Formació Professional Dual entre les empreses TIC asociades a GENTIC. 

La Formació Professional Dual es una modalitat educativa en creixement a España; a països com Alemanya o Suïssa existeix des de fa més de 40 anys. La FP Dual combina l’aprenentatge en el centre educatiu amb l’aprenentatge a l’empresa. Amb una duració de dos anys, l’alumne es forma el primer any completament al centre educatiu i en el segon curs rep la meitat de la formació en una empresa.

Aquesta modalitat educativa permet a l’alumne tenir contacte amb el món laboral des-de la formació. Els alumnes guanyen coneixements pràctics reals a la vegada que augmenten la seva experiència en el mercat laboral. Els estudiants obtenen ingressos per les seves hores dedicades a l’empresa però, sobretot, entren a formar part d’un projecte de futur conjunt amb la companyia.

L’empresa formadora també obté una sèrie de beneficis. Tenen l’oportunitat de participar en la formació d’una persona i que l’alumne s’integri en la cultura organitzativa de la societat. El cost de l’alumne es recupera ràpidament al aportar el seu treball a la companyia.

La Formació Professional Dual es més que un sistema d’aprenentatge. Permet als estudiants sortir al món laboral i obtenir un coneixements reals, a vegades massa allunyats dels coneixements teòrics. L’empresa, per la seva banda, obté l’oportunitat de participar en el procés educatiu d’un alumne i rebre i aportar coneixements.

Si ets una empresa interessada en formar part del projecte de la Formació Professional Dual pots posar-te en contacte amb nosaltres fpdual@gentic.org.

Formació Professional Dual, Fundació Bertelsmann, GENTIC