Skip to main content
Poker GENTIC

Un programa d’intel·ligència artificial ha vençut a cinc jugadors professionals de pòquer

El programa pren bones decisions de manera impredictible.

Un programa d’intel·ligència artificial ha vençut a cinc jugadors professionals de pòquer en un torneig a Texas (Estats Units). Segons publiquen l’agència Bloomberg i el diari Times, el programa es diu Pluribus i ha estat creat per Facebook juntament amb la Universitat Carnegie Mellon, a Pittsburg (Pensilvània).

Segons ha anunciat Facebook, el programa ha generat guanys de prop de 1.000 dòlars per hora, utilitzant fitxes d’1 dòlar, “un marge de victòria decisiu”.

Diferents programes d’intel·ligència artificial porten dos anys competint -i guanyant- contra jugadors de pòquer de forma individual. Però, per primera vegada, un programa ha aconseguit guanyar a sis bandes. Des de l’empresa s’ha considerat una fita important.

La intel·ligència artificial ha guanyat una partida a sis bandes per primera vegada.

“Cap altre joc comporta el desafiament de gestionar informació oculta com el pòquer, on cada jugar té informació, de la qual els altres no tenen. Un programa d’intel·ligència artificial que jugui a pòquer de manera reeixida ha de raonar sobre aquesta informació que no té i equilibrar la seva estratègia per continuar sent impredictible mentre que segueix prenent bones decisions “, consideren des de Facebook.

Article original