Skip to main content

Un 40% de les PIMES europees han implantat alguna solució IOT

L’Internet de les coses (IOT) està obrint un nou escenari en les petites i mitjanes empreses d’arreu del continent. Segons les últimes dades, el 43% de les PIMES espanyoles ja disposa de solucions IOT.

L’observatori Vodafone de l’Empresa ha publicat un informe de gran interès. En aquest, es posa de manifest que el 40% de les PIMES europees han implantat alguna solució IOT. L’estudi, realitzat a finals de l’any passat, es focalitza en les empreses de petites dimensions.

La implantació de sensors connectats al núvol permet un creixement ràpid a empreses tradicionals. L’observatori entrevista a Andrea Siviero, especialista TIC. El professional justifica els resultats amb exemples de com la tecnologia IOT pot il·luminar noves vies de negoci per a una empresa tradicional.

El primer, “una empresa de manufactura que es converteix també en una empresa de previsions meteorològiques a col·locar sensors en els seus cotxes d’empresa”. El segon, “una empresa de bombetes que es converteix en ajudant de seguretat pública per a la seva ciutat”. Aquests exemples són casos reals que es donen a diari.

Segons Siviero, aquest és el tipus de revolució que permet, amb certa senzillesa, la implantació sensors connectats al núvol. “Les perspectives són esperençadores. Aquesta tecnologia està donant a llum a negocis que abans no en tenien”, sentencia.

La falta de finançament, un mur contra les TIC

Finalment, l’informe posa de relleu que l’elevat cost de la implantació és el principal fre en la incorporació de l’IOT. El 25% dels responsables de les PIMES entrevistades en l’estudi assenyala l’elevat cost de la implantació com el principal fre en el seu procés de digitalització i implantació de noves tecnologies.

Pels professionals, factors com el finançament, la seguretat i una major capacitació de personal són els principals frens per a la implantació massiva de solucions IOT.

Veure l’informe