Skip to main content

Arriba el 12×12 Congress, la Gran Trobada de Cap d’Any de les TIC Catalanes

Personalitats i entitats de gran influència no hi faltaran

L’entrega dels Premis Dona TIC 2018 serà el plat fort de la trobada

Torna la festa de cap d’any de les TIC Catalanes, el 12×12 Congress. El pròxim 20 de desembre, empresaris, personalitats i entitats del sector TIC català estan convocats a l’edifici Imagina (Barcelona). L’esdeveniment acomiadarà l’any en un context distès i festiu, centrat a reconèixer la feina feta durant el 2018.

PREMIS DONA TIC

El plat fort de la nit arribarà amb l’entrega dels premis dona TIC 2018. Aquests tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en l’àmbit professional, empresarial i acadèmic de les TIC i esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector.

Segons dades de la Comissió Europea, només un 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector TIC a Europa són dones. Un dels problemes principals és que les noies no volen ser enginyeres. Per revertir aquesta tendència cal animar-les a cursar estudis “STEM” (Science, Technology, Engineering and Math) a través de reconeixements com aquest.

Enguany s’han presentat fins a 93 candidatures als Premis Dona TIC. Aquesta xifra significa un augment del 27% respecte el 2017 i consolida aquests guardons com a referent en el reconeixement i divulgació del paper i el talent de les dones en el sector tecnològic. A continuació trobareu el creixement del certamen des del seu any de creació.

Premis Dona TIC (2015-2018)

2015 – 45 candidatures
2016 – 57 candidatures
2017 – 73 candidatures
2018 – 93 candidatures

Les guanyadores d’aquest any seran escollides per un jurat paritari format per 12 representants d’empreses, administracions públiques, mitjans de comunicació i universitats. En total es valoraran set categories principals:

En concret, les categories dels Premis Dona TIC 2018 són: Emprenedora, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, Dona TIC revelació, Estudiant TIC  i Iniciatives referents.

Els Premis Dona TIC s’emmarquen en la voluntat del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública d’enlairar el sostre de vidre que hi ha al sector TIC pel que fa a la presència de les dones.

En aquest sentit, s’impulsen iniciatives com el pla Dona TIC. Aquesta treballa per incrementar la presència de les dones en aquest sector, reconèixer-ne el paper fonamental i fomentar-ne la participació.

Importància de l’esdeveniment

L’acte comptarà amb ponències de rellevància, grans novetats i la presència de personalitats d’alta influència. Les empreses associades a GENTIC estan més que convidades a l’esdeveniment, on podran interactuar amb representants d’empreses de gran interès.

12×12 Congress a #AgendaGENTIC
Inscripcions