Skip to main content
La reunió va tenir lloc a La Pobla de Claramunt

Més de 500 empreses s’han unit a Sinergia durant aquest any

GENTIC, associació membre de Sinergia, celebra el gran creixement de l’entitat. Sinergia va donar a conèixer dades de gran interès durant la reunió celebrada a La Pobla de Claramunt (imatge).

Divendres passat va tenir lloc una nova reunió del grup Sinergia. L’entitat aplega associacions TIC d’arreu del territori català i compta amb més de 2,500 empreses associades. La trobada tenia l’objectiu de definir com afrontar millor la tecnologia 5G i, al mateix temps, descentralitzar aquestes reunions bimensuals.

Entre les més de 30 entitats del sector TIC agrupades a Sinergia no hi falta GENTIC. L’entitat va donar a conèixer interessants dades sobre l’estat de l’organisme i del sector. Entre aquestes estadístiques hi destaquem el total d’empreses englobades per Sinergia (més de 2,500) i el nombre de treballadors ocupats en aquestes empreses (uns 30,000).

La visió del president de Sinergia

Jaume Caterineu, president de Sinergia.
Jaume Caterineu, president de Sinergia.

El president de Sinergia, Jaume Caterineu, va declarar que actualment s’estan realitzant projectes de gran interès ben a prop de casa nostra.

Entre els projectes que s’estan duent a terme, destaca un projecte realitzat a Andorra. Es tracta d’una interessant iniciativa portada a terme juntament amb el Massachusets Institute of Tecnology (MIT). El projecte es basa en monitoritzar bona part dels desplaçaments dels habitants i visitants del país.

Actualment no hi ha cap projecte similar actiu a Catalunya, però es va establir una bona base durant la primera dècada del 2000. “El que es va fer va ser sensoritzar les ciutats perquè la ciutat tingui ulls i orelles”, afirma. “Un projecte com el del MIT es pot dur a terme a casa nostra perquè la infraestructura hi és” sentencia.

En línia amb el projecte ‘Smart City’ d’Andorra, TICAnoia està desenvolupant projectes relacionats amb la tecnologia 5G. Aquesta iniciativa permetrà potenciar al màxim l’internet de les coses (IoT). “Aquest pas permet ara com ara que s’hagi passat de la SMART City al SMART Citizen”.

Entre la feina feta per Sinergia, també hi ha la de desgranar les línies estratègiques per al desenvolupament del sector TIC. Sinergia actua com a lobby empresarial amb administracions i agents importants del sector. Segons Caterineu “tenim convenis amb centres universitaris com la UOC, la UPC o la UdL”. També tenim convenis amb ens com el Mobile World Capital”.

Justament al MWC, Sinergia promou el desenvolupament de projectes empresarials de les associacions. Això ho fa a partir de la creació de marcs legals d’actuació i línies de treball. A partir d’aquestes, cada associació hi pot potenciar les seves iniciatives principals.

A la reunió també es van tractar en profunditat temes de gran interès. La tecnologia 5G, la seguretat tecnològica i la paritat de gènere dins el sector van prendre el protagonisme. En l’àmbit de paritat, Sinergia destaca la disminució del nombre de dones dedicades al sector.

Llegeix la notícia completa aquí