La Mobile Week 2019 aterra a Mataró
Mataró, Manresa, Vic i Sant Pere de Ribes han estat les ubicacions triades d’enguany.
Sinergia organitza un seguit de conferències itinerants arreu del territori català.
GENTIC coorganitza els actes de la Mobile Week a la capital maresmenca amb el suport de Tecnocampus Mataró.
Un any més, la Mobile Week recorrerà el territori català durant quatre dies, portant quatre conferències orientades a la ciutadania a diferents indrets de Catalunya.
Entre els dies 18 i 21 de febrer, la Mobile Week visitarà les ciutats de Mataró, Manresa, Vic i Sant Pere de Ribes. Aquestes quatre ubicacions gaudiran de ponències d’experts de disciplines de gran creixement com l’Internet of Things (IOT), la Quàntica, els Drons i les Ciutats Intel·ligents. Totes aquestes ponències estaran associades a la Mobile Week 2019.
La ciutat de Mataró, i més concretament el Parc Tecnològic i d’Innovació Tecnocampus, atrauen novament el món TIC al Maresme. Tecnocampus acollirà aquestes jornades. La ciutadania disposarà d’una nova oportunitat de conèixer de primera mà les disciplines amb més potencial de les TIC mundials.
En aquesta edició, David Bote, alcalde de Mataró, serà l’encarregat d’inaugurar les jornades de la Mobile Week 2019 a la ciutat. Mataró es presenta com un hub tecnològic en creixement, un dels motius pels quals ha estat una de les ubicacions seleccionades.
Calendari de ponències de la Mobile Week 2019:
Conferències de gran interès
Mobile World Capital ha vinculat les temàtiques de les conferències amb el tema estrella del congrés del mòbil, la Connectivitat Intel·ligent. El congrés -que se celebrarà els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer- anirà precedit per la Mobile Week, iniciativa encapçalada per ponents de gran influència en el sector TIC.
Els experts que lideraran les ponències i tallers d’enguany són professionals de renom dins el món empresarial català. Aquests ponents són Jordi Marin, Valentí Freixanet, Natxo Barona i Alfonso Rubio-Manzanares. Tots ells presentaran les quatre conferències i tallers esmentats a continuació.
“IOT Girbau” amb Valenti Freixanet
Girbau fa una clara aposta per donar un valor afegit als seus productes. Això ho fa a través de dotar de connectivitat a les seves màquines de bugaderia industrial. Aquesta permet al propietari de bugaderia poder monitorar de forma remota el seu negoci. Mitjançant la plataforma Girbau Sapphire, el propietari de bugaderia té el control del nombre de cicles i quilograms que ha fet cada bugaderia i màquina. Això permet un control del nombre de cicles proposats i la seva productivitat.
El sistema també ofereix un control de les alarmes que es donen a cada màquina, aporta ajuda per tal d’arreglar-les i contacta directament amb el servei tècnic. De forma remota pot veure si una màquina està rentant, assecant, planxant, està disponible, en alarma o desconnectada. Mitjançant una seria de “reports” i gràfiques, la plataforma Girbau Sapphire permet al propietari de la bugaderia conèixer molt més a fons quin és el comportament del seu negoci i prendre les accions necessàries per augmentar-ne el seu rendiment.
“Quàntica” amb Alfonso Rubio
Descobreix els motius que posen la quàntica al punt de mira de les organitzacions TIC mundials. Conceptes com entrellaçament, superposició i indeterminació, s’utilitzen per dissenyar ordinadors milions de vegades més ràpids que els actuals.
En pocs anys, es podran utilitzar aquests ordinadors per tenir nous medicaments i materials de tota mena. Millorar el trànsit, comptar amb bateries més eficients o crear noves molècules estarà al nostre abast gràcies a la quàntica. Des de la ciència, l’art i la tecnologia abordem aquestes fascinants noves possibilitats per a la humanitat; perquè, no ho oblidem, l’univers és “quàntic”.
“Drones” amb Natxo Barona, Blanca Farré i David Matanzas
El desenvolupament de la tecnologia dron té un abast proporcional a l’interès que la societat li dóna: enorme. Actualment hi ha força sectors -entre ells l’enginyeria, l’agricultura, la seguretat i el món de l’audiovisual- que es desvetllen i que posen la mirada en les possibilitats que les aeronaus no tripulades ofereixen.
Apropeu-vos amb nosaltres a conèixer alguns dels aspectes que caracteritzen aquests ginys. La legislació, les característiques tècniques, la tecnoètica i les bones pràctiques són alguns dels temes que tractarem. Al final de la xerrada, podreu posar a les vostres mans la il·lusió que ens mou: un dron. Endavant, descobrim aquest món dronaire i la passió per volar!
“Ciutats Intel·ligents” amb Jordi Marin
Avui les ciutats necessiten pensar competitivament a futur, i això passa per aprofitar la palanca de la transformació digital. Sector públic i privat encaren les ciutats intel·ligents com un escenari carregat de potencial tecnològic, econòmic i de benestar per a la ciutadania.
Jordi Marin és actualment l’European Country Manager de CEI, membre Board UPFVentures i de ADI Andorra. Va ser Director General de Microsoft Catalunya, Director del Centre d’Excel·lència Global de Smart Cities de INDRA i és un dels fundadors i el primer Director General de TecnoCampus.
Marin és un col·laborador habitual de GENTIC. Descobreix les nombroses oportunitats de creixement que ofereixen les tecnologies enfocades a les “Smart Cities” de la mà d’un autèntic expert.
GENTIC amb la Mobile Week 2019
GENTIC no ha volgut desaprofitar l’oportunitat d’involucrar-se en la Mobile Week 2019. Per això mateix, l’associació és una de les entitats organitzadores dels actes desenvolupats a Mataró. La Mobile Week aterrarà a la capital maresmenca el dia 18 de febrer, amb la conferència “Ciutats Intel·ligents” de Jordi Marin.
L’associació posarà a l’abast dels associats i de la ciutadania l’oportunitat de participar en aquestes sessions. Totes les conferències tindran lloc al Tecnocampus (Av.Ernest Lluch, 32) i estaran obertes al públic general.
Inscriu-te aquí