La ciberseguretat sincronitzada s’apropa a Mataró de la mà de ICC
L’acte “Ciberseguretat Sincronitzada” ha portat a Tecnocampus Mataró les claus per protegir la nostra empresa i vida personal.
Els assistents han pogut gaudir d’una sessió que ha posat de relleu l’immensa importància de mantenir-se protegit.
Antonio Tomás Virgili, soci consultor de ICC, ha donat el tret de sortida a la jornada “Ciberseguretat Sincronitzada“. Una quinzena d’assitents han tingut accés a aquest interessant acte sobre l’estat actual dels ciberriscos i les últimes solucions del sector.
Com ja va comentar Virgili a l’entrevista d’ahir a Mataró Audiovisual, la jornada tenia quatre objectius principals: Conscienciar a la gent de que el problema existeix, mostrar com atacar el problema, definir els atacs més extesos i aportar solucions.
Dades d’impacte per conscienciar els assistents
Durant la sessió també ha intervingut Maria Jose Cabrera, Product Manager de SOPHOS. La representant de l’empresa fabricant de sistemes de seguretat ha centrat la seva ponència en mostrar dades de gran impacte. Entre aquestes dades hi destaquem les següents:
- Cada dia s’executen 400.000 nous tipus d’atacs.
- El preu mitjà de rescat és de 2.500 dòlars.
- Només una quarta part dels fitxers infectats pertanyen a atacs coneguts.
Cabrera també ha realitzat una entenedora explicació sobre els atacs cibernètics més extesos i les principals tipologies d’aquests. Els quatre tipus d’atacs més repetits són el Malware, el Ransomware, els Executables Desconeguts i els Exploits&File-Less.
La sessió ha continuat amb un resum de les tendències en ciberseguretat que en porta aquest 2019. Virgili ha destacat l’augment en la sofisticació i el perill de les noves amenaces: “Anteriorment els atacs només molestaven, avui en dia, són un negoci”. El soci consultor de ICC també ha posat el focus sobre els perills més comuns: “Els atacs més repetits són la simulació de missatges per tal d’accedir als comptes bancaris de les víctimes“.
Els ponents han volgut centrar part de l’acte en mostrar als assistents com són els atacs. S’ha dut a terme una simulació d’atac per tal de plasmar quins mecanismes utilitzen els atacants per accedir a les nostres dades. Compres fraudulentes, robatori d’informació i dades bancàries són només algunes de les activitats que duen a terme els hackers.
Segons Virgili, “està en alça el segrest de la informació, on es demanen rescats econòmics”. “Qualsevol dispositiu connectat a la xarxa és susceptible de ser atacat”.
Maria Jose Cabrera, Product Manager de SOPHOS
La solució: Prevenir
Un dels titulars que ens ha deixat la sessió ha estat que la única solució és la prevenció. Segons els experts, mai es té la seguretat de poder recuperar la informació perduda.
Així doncs, la clau passa per coordinar tots els dispositius. És la coneguda “ciberseguretat sincronitzada”. Aquest tipus de solució permet crear avisos entre dispositius en cas d’atacs. El funcionament està basat en activar la protecció de tots els dispositius de l’empresa / casa quan un d’ells ha detectat una amenança. “Posar molts candaus a la porta no garanteix una efectivitat total, però si que ens blinda davant possibles atacs”, sentencia Virgili.
“Com més valor tenen les dades d’una empresa, més atractiva és pels atacants”, ha afirmat l’especialista. Segons la seva experiència, les grans empreses solen estar més conscienciades que les petites. “Les PIMES no solen tenir els recursos, però és important trobar l’equilibri entre costos i protecció”.
Les persones assistents a l’acte han sortit amb una nova visió sobre la ciberseguretat, els ciberriscos i com combatre’ls. Tots ells han rebut una solució en seguretat gratuïta per les seves llars.
Vols saber quins són els propers actes TIC a Catalunya?