Skip to main content
La intervenció pressupostària a Catalunya bloqueja la participació a l'Smart City Expo World Congress.

La intervenció pressupostària a Catalunya bloqueja la participació a l’Smart City Expo World Congress

La intervenció pressupostària de les comptes catalanes ha afectat les partides de la Secretària de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital fent impossible la participació de la comunitat a l’Smart City Expo World Congress.

La intervenció dels comptes de la Generalitat de Catalunya ha afectat a dues partides de les secretàries de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD). Una d’aquestes partides és la que permet a les empreses catalanes assistir a l’esdeveniment de Smart City Expo World Congress amb un estand propi dins de l’espai de la Generalitat.

L’estand, amb un cost de 65.000 €, que equival al lloguer de l’espai, forma part de SmartCatalonia i té com a objectiu fomentar el territori Català com un referent a nivell mundial de les Smart Cities. L’esdeveniment de Smart City Expo World Congress, que es celebrarà a Barcelona els dies 14, 15 i 16 de novembre, té com a objectiu donar a conèixer, crear oportunitats de negoci i internacionalitzar petites i mitjanes empreses catalanes del sector. A l’última edició es va apostar per un estand de 420 metres quadrats que incloïa espais individuals per a un total de 20 empreses.

Però aquesta no és l’única partida que s’ha vist afectada, la STCSD té un conveni entre la Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la digitalització de les petites i mitjanes empreses. Aquesta partida, amb un cost de 100.000 €, compta amb un finançament Europeo i, amb el bloqueig, es podria veure anul·lada.

Tot i això, la propia Generalitat de Catalunya està buscant una solució al problema i intintar que el teixit econòmic i productiu català no es vegi afectat, a la vegada, vol que les empreses que habien de participar al congrés ho puguin tal i com estaba previst.

Llegeix més sobre el tema: Notícia original comunicació del govern de la Generalitat de Catalunya

Catalunya, Smart City Expo World Congress, SmartCatalonia