Skip to main content
"Alertcops", l'aplicació de la policia per denunciar delictes.

“Alertcops”, l’aplicació de la policia per denunciar delictes

“AlertCops” és l’aplicació desenvolupada pel Ministeri de l’Interior que permet enviar avisos directament als Cossos de Seguretat de l’Estat.

La tecnologia i les aplicacions mòbils permeten retallar distàncies, tant entre persones com amb els propis organismes de l’estat; en aquest context va néixer l’aplicació “AlertCops”.

Aquesta aplicació es troba disponible per a dispositius IOS i Android i permet enviar avisos als Cossos de Seguretat de l’Estat sobre delictes que s’estiguin cometent. L’aplicació té com a objectiu ser útil independentment de l’idioma, origen o possibles discapacitats que tingui el denunciant.

A través d’una sèrie d’imatges podrà seleccionar quin delicte s’està cometent. Posteriorment, l’aplicació realitzarà una sèrie de preguntes –on ha succeït?, a qui li ha passat?, quan ha passat?– i l’usuari haurà de respondre mitjançant icones. Un cop completades les preguntes l’usuari haurà de confirmar l’alerta i aquesta arribarà a la comissaria més propera.

“AlertCops” permet als Cossos de Seguretat tenir un nou mètode de comunicació amb els denunciants. La policia pot, a través del xat integrat en l’app, mantenir una conversa amb l’usuari i realitzar més preguntes per obtenir més informació sobre el delicte comès. El mateix usuari té a la seva disposició un servei d’alertes per veure l’estat de la seva denúncia.

https://www.youtube.com/watch?v=I-lqBz4CjTM

El bon funcionament de l’aplicació va quedar patent al fer possible, fa un parell de setmanes, la detenció d’un home a Salamanca per agredir la seva parella. La víctima va poder avisar a través de l’aplicació a la Guàrdia Civil. La policia va poder parlar amb ella a través del xat, aquesta es trobava retinguda contra la seva voluntat. Després de la investigació pertinent la Guàrdia Civil va efectuar la detenció de la parella sentimental de la víctima.

La tecnologia es converteix, per tant, en un nou aliat per als Cossos de Seguretat per poder atendre la població amb més diligència.

AlertCops, Aplicació mòbil, Policia, Telèfons intel·ligents