Skip to main content
Es convoca el 7 de novembre a Barcelona la vaga del sector TIC.

Es convoca el 7 de novembre a Barcelona la vaga del sector TIC

El sector TIC prepara un mobilització per denunciar la congelació de les taules salarials que porten sense patir modificacions els últims 8 anys.

El nou conflicte laboral es troba en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, conegut com a sector TIC, aquest és a causa del conveni estatal que regula aquest sector.

El sector TIC, malgrat ser un sector gairebé de nova creació, presenta problemes salarials i els professionals es queixen de precarització laboral, salaris baixos i jornades laborals de llarga durada. Al seu torn, els sindicats informen de la congelació de les taules salarials en els darrers 8 anys.

Les taules salarials són el mecanisme pel qual es fixen els mínims a cobrar pels treballadors en funció de múltiples factors com el nivell, el rang, els anys que porta el treballador a l’empresa i la dificultat del treball específic que realitza. En el cas del treballadors TIC es considera que estan desfasats i que hi ha una discordança entre les qualificacions que es demanen i els salaris que es reben. És per aquesta raó que el sindicat de CCOO ha convocat una vaga el dia 7 de novembre de 10 a 12 del matí a la plaça de les glòries de Barcelona.

S’espera que la mobilització tingui èxit al celebrar-se prop de barris amb una gran quantitat d’empreses TIC. En cas contrari, i en el supòsit que no s’aconsegueixi canviar la situació dels salaris dels professionals TIC, es prepararà una mobilització general del sector.

Cal destacar que les taules salarials són els mínims que han de complir les empreses pel que fa a pagaments als seus treballadors i, per tant, les empreses poden tenir acords propis que incrementin els mínims que es fixen en l’acord sectorial.

Llegeix més sobre el tema: Notícia original redacció de El Diari del Treball 

Sector TIC, Taules salarials, Vaga