Skip to main content
La casa blanca considera la comunicació entre vehicles un mandat molt costós per a la indústria.

La casa blanca considera la comunicació entre vehicles un mandat molt costós per a la indústria

La comunicació entre vehicles, o tecnologia V2V, ha vist frenada la seva imposició per llei al considerar-se molt costosa com per ser obligatòria per a tots els vehicles.

Un dels mandats de l’administració Obama, tenia com a objectiu que tots els vehicles portessin incorporat el sistema V2V, aquest sistema permet que els vehicles es comuniquin entre ells i transmetin informació sobre la seva ubicació, velocitat, direcció o frenada. L’objectiu és oferir una major seguretat i predir moviments i situacions perilloses o millorar el flux del trànsit.

Aquest mandat d’Obama exigia que, un cop imposada la llei, els fabricants haurien d’oferir en un termini de dos anys la meitat de vehicles amb aquest nou sistema.

L’administració Trump, per la seva banda, ha decidit no obligar les empreses a imposar el V2V amb un termini de temps tan curt i deixar a un llarg termini l’obligatorietat d’aquest tecnologia. Es considera que els elevats costos d’aplicar aquest sistema en un parc automobilistic tan bast implicaria grans problemes econòmics per a la indústria automobilística, indústria molt castiga per la crisi i que es troba en un canvi de paradigma pel que fa a combustibles es refereix.

Però cal tenir en compte que la no obligatorietat als fabricants a aplicar aquesta tecnologia pot comportar que la seva aplicació es dilueixi en el temps, aquest tipus de tecnologies requereix d’una aplicació massiva per ser realment funcional.

Val la pena esmentar que altres fabricants estan provant formes alternatives de comunicació amb altres conductors. L’empresa Drive.ai, per la seva banda, proposa que la comunicació entre conductors sigui a força d’emoticones i missatges escrits en pantalles LED que es col·locarien davant i darrere del vehicle.

Sembla que s’aclareix que el futur dels vehicles passa per ser autònoms, respectuosos amb el medi ambient i que siguin capaços de comunicar.

Llegeix més sobre el tema: Notícia original Victoria Fuentes per a Motorpasión

Administració Trump, Comunicació entre vehicles, V2V