Skip to main content
Missió a Silicon Valley.

El president de GENTIC acompanya al Govern en la missió empresarial de Silicon Valley

Albert Cortada ha assistit al viatge en qualitat de vicepresident de la FAGEM i en representació de FEPIME.

El viatge institucional ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb representants sector empresarial català.

Cortada ha format part de l’equip impulsor de la branca empresarial de la missió.

El president de GENTIC, Albert Cortada, ha participat en el viatge institucional organitzat per la Generalitat de Catalunya a Silicon Valley (Califòrnia, EUA). Aquest viatge ha suposat l’inici d’una missió planificada a llarg termini.

El passat diumenge, la comitiva encapçalada pel president Quim Torra i la consellera d’empresa i coneixement, Àngels Chacón, iniciava el viatge cap a San Francisco. El viatge, de quatre dies de durada, tenia l’objectiu de crear vincles empresarials i econòmics amb directius catalans d’empreses nord-americanes.

Albert Cortada ha format part de la branca empresarial de la missió, acompanyat en tot moment per Kilian Garcia, Director de Relacions Internacionals de Foment del Treball i Daniele Furlan, vicepresident de PIMEC2030. Les organitzacions empresarials representades per Cortada, Garcia i Furlan valoraran la possibilitat de donar continuïtat a aquesta missió, treballant en un pla empresarial entre Catalunya i Silicon Valley.

L'equip empresarial de la missió a Silicon Valley.
L’equip empresarial de la missió a Silicon Valley.

L’objectiu d’aquesta missió, a part d’acompanyar al govern, ha estat el d’explorar noves formes de treball amb les empreses de Silicon Valley. “Aquests objectius anaven enfocats a aprendre de la cultura empresarial d’aquestes empreses, aprenent aspectes que puguin aplicar-se en el teixit empresarial català”, afirma el president de GENTIC. “Facilitar la digitalització dins i fora de les organitzacions ha estat un dels punts clau”.

Hi ha incalculables oportunitats de negoci amb Silicon Valley. En referència a futures col·laboracions, Cortada afirma que aquestes ajudaran a potenciar un canvi de paradigma a les pimes catalanes. Entre els contactes establerts durant la missió destaquen directius catalans de gran talent. Molts d’aquests formen part de corporacions com Google, Facebook o Ideo (entre d’altres). Tots ells s’han ofert a col·laborar amb el sector empresarial català.

Finalment, s’ha posat èmfasi en el recorregut del projecte. Aquesta missió a Silicon Valley no acaba amb la visita, sinó que es tracta d’un projecte a llarg termini. Segons els membres de l’equip, aquesta missió que acaba d’iniciar-se ha de ser la base d’una col·laboració real, eficaç i de llarg recorregut. Tots els agents que formen part de l’ecosistema empresarial català tenen a veure amb aquesta missió.

Queda palès, doncs, que aquest viatge va clarament enfocat a millorar la competitivitat del teixit empresarial català. Tots els participants del viatge s’han mostrat disposats a mantenir un seguiment constant de les col·laboracions empresarials establertes.

Si vols conèixer tots els detalls del viatge, et recomanem l’acte que trobaràs a continuació.

Silicon Valley Experience amb Albert Cortada