Skip to main content
El 50% d'empreses que aposten per la transformació digital ja veuen resultats.

El 50% d’empreses que aposten per la transformació digital ja veuen resultats

El 50% de les empreses que han apostat per la transformació digital a Espanya ja estan veient resultats, al seu torn, un alt percentatge d’empreses ja està pensant en integrar-la de manera imminent.

El passat 26 d’Octubre Fujitsu va presentar a Madrid el seu informe PACT (Persones, Accions, Col·laboració i Tecnologia), en aquest revela la bona salut per la qual estan passant els projectes de transformació digital a Espanya.

L’estudi ha estat realitzat gràcies a la participació de 1.625 responsables d’empreses d’una gran varietat de sectors i de 14 països diferents, d’aquests 151 són empresaris espanyols.

A Espanya es destaca que el 50% d’empres ja veuen resultats en els seus projectes i, el 68,2%, destaca que els “Stakeholders” més importants, i que més influeixen en els seus projectes de transformació tecnològica, són els clients. Malgrat totes les dades positives també es remarca a l’estudi que el 36% ha cancel·lat projectes de transformació digital amb un cost proper al mig milió d’euros.

L’estudi posa el focus en les persones, accions, col·laboració i tecnologia.

En relació a les persones, l’estudi indica la importància d’aquestes, lo necessari que és que tinguin coneixements digitals i que en els entorns de treball on es desenvolupen es tolerin errors, al seu torn, les empreses diuen que el 90% d’elles tenen una cultura organitzativa que fomenta la innovació i es fomenta que tots els treballadors participin en projectes transformadors.

En relació a les accions, l’estudi destaca que el 78,9% dels programes de Shadow IT (programaris, dispositius i serveis utilitzats pels treballadors per facilitar el seu dia a dia que no han estat aprovats per l’organització) no estan alineats amb les estratègies de les empreses però són necessaris per innovar. Més del 90% de les empreses diu tenir definida de forma clara la seva estratègia digital nacional i global.

A col·laboració, el 68,2% d’empreses realitzen o realitzaran projectes de co-creació digital. Tan sols el 23,3% col·laboraria amb un competidor i la majoria d’aquests deixaria de fer-ho si no veuen resultats positius ràpids. Les empreses destaquen en aquest apartat que per co-crear el millor partner no és altre que un expert tecnològic.

Finalment en el focus tecnològic les empreses saben de la seva importància i transcendcia per sobreviure. El 83% de les empreses acceptaria fer canvis en el seu negoci per aprofitar possibles noves tecnologies. Saben dels problemes que els canvis tecnològics comporten però adaptar-se a ells és crucial per a la supervivència de les seves organitzacions.

Llegeix més sobre el tema: Notícia original Fujitsu EMEIA

Espanya, Fujitsu, Transformació Digital