Skip to main content

Despatxos professionals 4.0, jo no sóc un robot

Rafael Alcón, soci de GENTIC, ens porta el seu darrer post d’opinió sobre la supervivència empresarial a través de la innovació.

“No cal tenir por de l’avanç tecnològic o la robotització”. “El risc latent és per aquelles empreses que no s’adaptin”. Segons Rafael Alcón la manca d’adaptació d’una empresa es tradueix en el seu propi declivi.

En aquest article d’opinió, el soci de GENTIC posa èmfasi en entendre el període de transició dins el qual estem immersos, analitzant el canvi tecnològic i transformador que està afectant els negocis tradicionals.

Alcón també desgrana en el seu article les causes que han provocat la mort de moltes empreses. La falta d’atenció, reacció i innovació han estat alguns dels factors més “culpables” a l’hora de liquidar una empresa en els darrers temps.

L’article també tracta la robotització com a un procés positiu. El panorama de futur és negatiu, però, segons Alcón, “la precarietat laboral no hauria de ser la única solució”. Per ell, els robots no substitueixen als éssers humans, sinó que s’encarreguen de substituir aquelles operacions laborals sistemàtiques que no aporten valor afegit.

En aquest punt entra en escena el concepte “despatx professional 4.0”, un tipus de model de negoci basat en la sistematització de la innovació. La quarta revolució industrial requerirà d’empreses completament adaptades als canvis tecnològics constants, per això mateix l’article destaca valors com la flexibilitat, les especialitzacions i el progrés tecnològic.

Finalment, Alcón ens dóna el seu punt de vista sobre la transició tecnològica que estem vivint i les seves perspectives de futur.

Article complet.