Skip to main content
Consells TIC

5 consells per mantenir les teves TIC al dia

Moltes empreses noten com els seus sistemes informàtics suposen una molèstia en lloc de ser una solució.

No són pocs els casos on els sistemes informàtics de l’empresa provoquen problemes en lloc d’ajudar a reforçar i optimitzar els seus projectes. Els sistemes TIC haurien d’acompanyar l’estratègia de negoci de l’organització i no esdevenir mai una llosa.

En aquests casos, les causes poden ser provocades per motius molt diferents. L’obsolescència tecnològica, la manca de formació de l’equip humà o fins i la falta de capacitat tècnica solen ser factors determinants.


Els 5 consells que et permetran alinear les necessitats de la teva empresa amb les solucions TIC.

1. Solventar les urgències

En un entorn dinàmic de creixement és molt important que els sistemes informàtics no tinguin incidències que frenin al negoci. És crucial definir les problemàtiques de major a menor importància.

2. Verificar les tasques realitzades

En un moment donat i en casos d’urgència està bé optar per solucions forçoses. No obstant això, cal revisar que aquests “pegats” no causin noves incidències. A més, en aquest punt és clau replantejar-se les infraestructures i solucions existents.

3. Mantenir-se actualitzat

Perquè el departament TIC i l’organització funcionin d’una manera òptima és totalment necessari que els responsables estiguin formats en les possibilitats que pot aportar la tecnologia per tal de millorar els processos, reduïr terminis i retallar costos.

4. Buscar mètodes de creixement flexible

Adaptar el volum de solucions TIC a les necessitats reals de l’empresa permet créixer sense posar en risc l’economia. D’aquesta manera l’organització s’assegura d’invertir en les tecnologies que siguin realment necessàries.

5. Garantir la màxima qualitat

És vital comprovar que els proveïdors TIC no estiguin cobrant serveis low cost a preus de serveis premium. En aquest sentit, cal revisar les opcions que ens ofereix el mercat de manera regular. Les solucions tècniques poden ser les mateixes però la diferència està en que algunes empreses cobraran marges del 40% i altres, del 20%. En resum: Cal assegurar-se de pagar un preu just pel servei obtingut.