- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Presentació grups de recerca Xarxa RDI-IA
7 setembre , 2023 - 4:00 pm a 5:00 pm
En el marc del DIH4CAT, la Xarxa RDI-IA i el CIDAI han emprès una nova col·laboració per continuar el treball en el foment de la interacció entre la recerca i l’empresa.
La Xarxa RDI-IA neix amb l’objectiu de dotar de mecanismes de transferència tecnològica a tots els grups de recerca catalans intensius en intel·ligència artificial.
Per altra banda, el CIDAI promou la transferència del coneixement i la realització de projectes conjunts entre empreses i l’àmbit de la recerca catalana relacionada amb la IA.
Aquesta sinergia es tradueix en un esdeveniment amb l’objectiu de donar visibilitat als grups davant d’actors rellevants de l’ecosistema d’innovació català, com petites i mitjanes empreses, empreses emergents tecnològiques o grans corporacions.
AGENDA:
Benvinguda institucional
Dimosthenis Karatzas, associate director al Computer Vision Center (CVC).
Joan Mas, director del CIDAI i cap de l’Àrea Digital d’Eurecat.
Línies d’actuació del Node IA/CIDAI del DIH4CAT
Marco Orellana, manager de l’Oficina Tècnica del CIDAI.
Mecanismes de transferència tecnològica i de valorització dins de la Xarxa RDI-IA
Sergi Besonias, manager al Computer Vision Center (CVC).
Panel de grups de recerca dins de la Xarxa:
Universitat de Barcelona – WAI: El grup treballa en molts camps d’aplicació per la IA. Però, part de la seva innovació és aplicada en sectors més concrets: educació, medicina, interacció social o participació ciutadana.
Universitat de Lleida – GREIA: La línia general de recerca que defineix l’activitat del grup és aportar respostes i solucions relacionades amb els camps de l’enginyeria energètica, el disseny industrial i de la construcció, la sostenibilitat i la intel·ligència artificial.
Universitat de Girona – LEQUIA: Dedicat al desenvolupament de solucions eco-innovadores en l’àmbit del medi ambient. Principalment, treballen en el sector del tractament d’aigües, però també en el de les energies renovables, el tractament de residus, i la captura i conversió del CO₂ a productes de valor afegit.
Eurecat – IA Aplicada: Recerca i desenvolupament de solucions innovadores (algorismes, mètodes, plataformes) basades en la combinació de tecnologies d’IA i gestió del coneixement, especialment orientades al sector industrial, energètic i de la sostenibilitat.
URV – ITAKA: Recerca en tècniques informàtiques d’IA. El grup té una àmplia experiència en l’aplicació d’aquestes tècniques sobretot en l’àmbit de la Salut. Les línies principals de treball del grup se centren en tres eixos:(1) l’extracció i anàlisi intel·ligent de dades (usant informació difusa, dades seqüencials i temporals, anàlisi semàntica del coneixement i dades de xarxes socials), (2) sistemes de suport a la presa de decisions (amb personalització, fusió de dades multicriteri, aprenentatge automàtic), i (3) robòtica i visió per computador (anàlisi d’imatges, extracció de característiques, aprenentatge profund).
Cloenda